MENÜ

Elegancia, nőiesség és érzékiség - ezek jellemzik a La Sposa 2017 kollekcióját

 

La Sposa híres a légiesen finom anyagok használatáról, egyedi vonalvezetésű kollekcióiról, és kiemelkedő minőségéről. Ruháikra jellemző a finom elegancia és a romantikus nőiesség hangsúlyozása, amely a legújabb kollekció darabjaira is igaz.

La Sposa menyasszonyi ruhák 2017-es kollekcióból

 

A 2017 kollekció tovább követi a finom eleganciát, amely a letisztult vonalak mellett az egyedi anyagkidolgozásban is megnyilvánul. A tüll és a csipke összefonódó játéka szinte valamennyi menyasszonyi ruhán megtalálható, de a Chantilly csipke használata is előtérbe kerül.

A Chantilly csipke alapja nagyon finom tüll háló, amelyre készített minta tartalmazhat finom virágokat vagy leveleket, esetleg indákat is, azonban valamennyire jellemző, hogy ezeket vastagabb és sokszor azonos színű kontúrszál emel ki. Fontos, hogy a Chantilly csipke esetében a háló és a mintázat is egyszerre készül, ezért is az alakzatok finoman vannak árnyalva. Ahhoz, hogy az árnyalás megjelenjen, a használt párok számának növelésével vagy csökkentésével tudják csak elérni. Alapanyagkánt előfordul, hogy nagyon vékony selyem szálat használnak fel. 

Chantilly csipke a La Sposa 2017-es kollekciójából

 

A menyasszonyi ruhák vonalvezetésében továbbra is a visszafogottság jellemző, legyen szó sellő, A-vonal vagy hercegnő fazonról. A "kevesebb néha több" mondást követve elsősorban az esküvői ruhák kidolgozására helyezik a hangsúlyt a tervezők. Az előző kollekció egyes darabjainál már megfigyelhető, hogy kiemelt hangsúlyt kaptak akkor a menyasszonyi ruhák hátmegoldásai, amely a 2017-es kollekciónál még erősebben megnyilvánul. A tervezők azonban idén továbbgondolták az előző évek vonalát és a csipke hátrészeken túl egyre több a szabad felület is. Ha figyelembe vesszük, hogy a szertartások ideje alatt a vendégek elsősorban a hátát látják a menyasszonynak, érthető is a tervezők gondolatmenete.

Gyönyörű hátmegoldások

 

A színekben igazi forradalmi változás kezd erőteljesen körvonalazódni, hiszen egyre kevesebb igazi fehér színnel találkozunk, viszont a pasztell színek kezdenek szépen lassan bevonulni a menyasszonyi ruhák közé is. Az ivory (tört fehér) továbbra is teret hódít, de megjelennek a karamell, púder rózsaszín vagy akár halvány kék színek is.

Ivory és pasztell színek a menyasszonyi ruháknál

 

Összességében ha a spanyol La Sposa 2017-es kollekcióját három szóval kellene leírnunk, akkor az alábbiak jutnak eszünkbe róla:

nőiesség - elegancia - érzékiség!