MENÜ

Esküvői haj trendek 2017-ben

 

Az Álompár Esküvői Kiállítás ideje alatt, január 28-29-én Szántó Nikoletta fodrász az ELITE Szalonban segít megtalálni a menyasszonyoknak álmaik esküvői frizuráját és ez alkalommal megkértük Nikit, gyűjtse egy csokorba össze a legfontosabb trendeket és tudnivalókat!

 

Élő virágot az esküvői hajba!

 

 

Az előző évben megjelent fonat és a leengedett vagy félig leengedett, hullámos haj továbbra is az egyik legkedveltebb esküvői hajviselet lesz. Mondhatjuk úgy is, hogy folytatódik a "fonat őrület", amelyet megkoronáz a hajba tett élő virág vagy akár a virágkoszorú is. Míg régen a mereven, csavarókkal órákig búra alatt ülő menyasszonyok voltak a jellemzőek a szalonokban, addig ebben az évben már csak a hajsütővassal hullámos vagy enyhe göndörség vonal erősödik úgy, hogy laza hajzuhatagot eredményezzünk, de hosszantartó maradjon! A hajcsavarók, strasszköves csatok helyett a virág és a hajra vasalható strasszkövek kerülnek előtérbe. A balerina kontyok helyett a tarkó vagy oldal kontyok élik most reneszánszukat.

 

Már egy alkalom elég a tökéletes esküvői frizura megtalálásához!

 

A színeket illetően az örök sláger szőke mellett a pasztell színek erősödése figyelhető meg, akár halvány rózsaszínben, vagy halvány lilában gondolkodunk. A csokoládébarna mellett a meleg árnyalatok lesznek továbbra is kedveltek és 2017-ben az igazi trend a karamell színű haj lesz! A fazonnal kapcsolatban a LOB - azaz long bob - továbbra is tombol, ami a bob frizura hosszabb, vállig érő változatát jelenti.

 

A menyasszonyok többsége már egy próbafrizura után megtalálja álmai menyaszonyi hajkoronáját, de ehhez nagyjából 2 órára is szükség van! Az első találkozáson ugyanis a menyasszonyok álom frizurája találkozik a "szakmával", és a két útvonalnak meg kell találnia a közös pontot. Lehet, hogy a menyasszony álom hajviselete nem a tökéletes fazon az arc szerkezetéhez vagy a ruha stílusához viszonyítva, ezért általában a próbafrizura készítése során 2-3 hajköltemény is elkészül.

Örök igazság, hogy az esküvő előtt 1 héttel kell a hajfestést elvégezni, hiszen így az esküvő napjára a haj eléri a kívánt hajszínt, túl vagyunk 1-2 hajmosáson is, így a felesleges festék már nem az esküvő napján válik meg tőlünk! Esküvő előtti napon a fodrász kimossa a hajat és ápoló kozmetikumokkal is ellátja azt, hiszen így másnap már könnyebben kezelhetővé válik a haj. A nagy napon pedig szigorúan a smink utánra kell hagyni a fodrász felkeresését, ahol már semmi nem marad hátra, mint az előzőekben kiválasztott álomfrizura elkészítése!

 

És hogy a férfiakról is essen néhány szó, általában az esküvőt megelőző napon - szerencsés esetben a menyasszony hajmosásával közösen - mennek a fodrászhoz el és maximum extra fejmasszázst kérnek, hiszen ők is tudják, esküvőjük napja csak kipihenten, nyugodtan indulhat majd és életük legszebb napján a menyasszonyt követően rájuk szegeződik a legtöbb pillantás!

 

Ha még nem tudod, ki legyen az álmaid esküvői frizurájának megálmodója, úgy meleg szívvel ajánljuk Neked is Szántó Nikit, akit elérsz az alábbi telefonszámon: +36202909019

 

És hogy mivel várunk még az Álompár Esküvői Kiállítás ideje alatt? Nézd meg korábbi blog bejegyzésünket!

 

+1 kis meglepetés: az alábbi videóban pedig érdemes megnézni a hajstílusok váltakozását!