MENÜ

ESKÜVŐI KÖSZÖNET AJÁNDÉK

Hatalmas utat tett meg az első pár mandulaszem, melyet még a rómaiak adtak esküvők alkalmával vendégeiknek, napjaink esküvői köszönet ajándékáig. Az eredeti  üzenetre már kevesen emlékeznek, inkább csak azok, akik érdeklődnek az ókori szokások iránt. Korábban ugyanis az átadott 5 szem mandula szimbolikus jelentéssel bírt:
- egészség
- hosszú élet
- boldogság
- termékenység
- jólét

A mandula a mai napig divatos köszönet ajándék, és cukrozott változatai sokáig emlékeztetik a vendégeket az esküvő napjára. Vannak, akik maguk csomagolják kis tüll tasakokba az édességet, hogy kezük munkája tegye még különlegesebbé őket. Cukrozott, csokis, színes vagy fehér? Még felsorolni is nehéz lenne a változatokat.

„BONBONNIERE” AZ ISMERŐSEN CSENGŐ SZÓ

Sajnos már a homályba veszett, hogy pontosan honnan származik az esküvői ajándékok történetében messzire visszanyúló édességet rejtő dobozka. Ha hinni lehet a legendáknak, akkor valahol a mai Olaszország vagy Franciaország területén született meg, és akkoriban még általános ünnepek alkalmával adták a vendégeknek.

NEM AZ ÁR A FONTOS

Az édességek azóta is nagy népszerűségnek örvendenek, így a bonbonok-tól a cukorkákon keresztül a csokoládékig, lekvárokig, vagy pl. apró üvegekbe töltött mézig bármit megtalálhatunk. A legkülönlegesebb talán, amit eddig láttunk, egy olyan M&M’s  csoki drazsé, melyen az ifjú pár monogramja volt a felirat, a szokásos helyett. A közös pont bennük, hogy valamilyen szalag, kártya vagy címke jelzi, milyen célból is készült.

Mit szokás ráírni az esküvői ajándékra?
Erre a kérdésre nincsen pontos válasz, de a szokások alapján a pár neve és az esküvő dátuma mindenképpen kerüljön feltüntetésre. Létezik egy speciális megoldás is, mely funkciójából adódóan más elbírálás alá esik. Ezek olyan ültető kártyák, melyeket a vendégek hazavihetnek. A kreativitás itt sem ismer határokat. A fent említett névre szóló édességes dobozkától, az ehető süteményig, melyre rákerül a név, bármit fel lehet használni a célra.

EXCLUSIVE KÖSZÖNET AJÁNDÉKOK

Az ajándékok után kutatva találtunk rá a www.ahonapajandeka.hu oldalra, mely jó pár különlegességet is tartogatott a számunkra. Az ültető kártyáknál nyoma sem volt a megszokott papír alapanyagnak. Helyette inkább névre szóló vaníliás vagy marcipános kekszet találtunk, vagy ami még meglepőbb volt, a nyalókából kialakított ültető kártya. Ezzel biztosan mosolyt csalhatunk vendégeink arcára. Ezek ráadásul tökéletes köszönet ajándékok is lehetnek, mert az áruk szinte jelképes.

Aki egy kicsit többet költhet, annak a személyre szabott bonbont ajánlanánk egyedi dobozban, esetleg a saját címkés borok valamelyikét. Aki szeretné, itt nézheti meg a teljes  köszönet ajándék kínálatot.

GYEREKEKNEK

Szinte minden esküvőn vannak gyerekek is, akiknek a szórakoztatására jó ötlet a gyerekeknek szóló köszönet ajándék. Egy kedves figura vagy esküvői lufi egy időre lekötheti őket, de nyugodtan ajándékozhatunk esküvői témájú színezőket vagy mini puzzle-t is.