MENÜ

Legfontosabb tippek az esküvői tánchoz

 

A párok közül elsősorban a férfiak azok, akiknek ez nagyobb gondot okoz, hiszen ők ha általában - és tisztelet a kivételnek - táncolnak, legtöbbször egy őrült koncert léggitározásán túl nem nagyon mernek menni. Az életetek legszebb napján azonban egyszer csak kihunynak a fények, a vendégek helyet foglalnak az asztaloknál és elindul a zene. Mindenki arra vár, hogy megnézze, mennyire passzoltok össze tánc alatt, mennyire egy ritmus érzéketek van és mennyire vagytok kreatívak. 

De álljunk meg egy pillanatra!

Sose feledjétek, ez a TI NAPOTOK, és habár számítanak a vendégek véleménye, de ne miattuk táncoljátok el a nyitó táncot, hanem magatok miatt! Nem az a fontos, hogy minden lépés a helyén legyen, hanem inkább az, hogy kezetekkel azt a személyt szorítsátok, akiért mindenre képesek lennétek! Ne akarjátok "túltolni" ezt a 2 percet, csak adjátok önmagatokat!

Szalonunk év végéhez közeledve hirdette meg promócióját, amelyben azon kedves menyasszonyok vehetnek részt, akik 2016. december 31-ig kölcsönzik vagy vásárolják meg a kiválasztott menyasszonyi ruhájukat, de esküvőjük majd csak 2017-ben lesz. A promócióban részt vevők közül pedig egy szerencsés egy 25.000 Ft értékű, Bailando Tánc Stúdió által felajánlott esküvői táncoktatást nyer. Ennek apropóján beszélgettünk kicsit Mráz Bettyvel, a Tánc Stúdió vezetőjével!

"2014. novemberében kezdtük meg a működést önálló tánc stúdióként Nyíregyházán, addig pedig eleinte versenytáncosokként, majd tánctanár segédekként maradtunk a tánc közelében. Valljuk, hogy "Ha táncolsz, élsz...ha élsz, táncolsz!", hiszen mindannyian szinte gyerekkorunk óta rajongunk a táncért, ezért is választottuk, hogy Tánc Stúdióban folytatjuk."

 

 

Betty elmondta, hogy a már 2. éve sikeresen működő Tánc Stúdió nemcsak Nyíregyházán, hanem Tiszalökön, Mátészalkán is megtalálható, de ha szerveződik annyi résztvevő, bárhova elmegy a kis csapat. Kezdő és haladó tanfolyamokat rendszeresen indítanak, legyen szó társas táncról, salsáról vagy akár bachataról. A mindennapi feszültséget pedig a rendszeres táncesteken szokták levezetni, amely az önfeledt szórakozáson túl, az órákon már megismert lépések gyakorlását is jelenti. Az esküvői táncoktatás sem új keletű dolog a stúdió életében, sőt, egyszer már lánykéréshez is kérték a táncosok segítségét. 

"A legtöbb pár úgy érkezik hozzánk, hogy 1, maximum 2 óra alatt szeretné megtanulni a koreográfiát és közben mutatnak egy videót, hogy amúgy ilyet szeretnének. Ilyenkor mindig elmondjuk, hogy ezen videók nagy százaléka komoly előkészülettel - azaz nem 1-2 óra gyakorlással - zajlik, vagy az egyik pár lépésén például látszanak a táncban töltött évek is. Ezért nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a jó tánctanár kiválasztását! Nem azt kérem a menyasszonyoktól, hogy lánykérés után egyből keressenek egy tanárt, de a félidőhöz közeledve már érdemes, hiszen sokszor van olyan is, hogy eltolódnak a próbák, mivel mégis csak 3 ember idejének az összeegyeztetése után lehetségesek a gyakorlások." 

Ahogy Betty fogalmazott, érdemes olyan zenét választani, amely mindkét fél számára fontos, hiszen az esküvő a menyasszony és a vőlegény legszebb napja, amely az összhangról kell, hogy szóljon.

 

És íme az 5. legfontosabb tanácsunk:

1. Sose erőltessük a párunkra azt a táncot, amelyet ő azonnal elutasít! Sosem lesz meg az összhang, a közös lépések harmóniája, ha az egyik fél "zsigerből" gyűlöli a számot.

2. Ne akarjunk Dirty Dancing táncbajnokok lenni! (Kivéve ha Te vagy Patrick Swayze.) Viccet félretéve, nem kell erőltetni a magasba ugrást, lehet a jobbra kettő - balra kettő variációból is extrákat kihozni.

3. Az erotikus táncot zárjuk ki! Kinek hiányozna, hogy nagymami leessen a székből, miközben azt látja, hogy a vőlegény az ő becses unokáját a dereka körül forgatja és mozgatja!

4. Ne izguljuk túl! Ha a vendégek azt látják, hogy remegnek a kezek és a lábak is, akkor bizony az egész addig tanultakat el is dobhatjuk, annyit is értek.

5. Ha elrontjuk, folytassuk! Ne azon gondolkodjunk, melyik lépést hagytuk ki 3 másodperce, hanem azon, melyik következik. A nagy sztárok életében mindig történik egy kis felejtés, csak senki nem emlékszik rá, hiszen ők folytatták és kerülték a feltűnést!

 

 

 

 

Ezeket figyelembe véve, bátran mondhatjuk, hogy készen álltok az esküvői táncra! 

Ha pedig segítségre szorultok, keressétek a Bailando Tánc Stúdiót!