MENÜ

5 párkapcsolati fogadalom, amit mindenkinek meg kellene fogadni

Több edzés, spórolás, egészségesebb életmód és még sorolhatnánk, mennyi mindent vagyunk képesek megfogadni. Manapság az otthon töltött idő megengedi nekünk, hogy átgondoljunk bizonyos mintákat és szokásokat, amelyek jól szolgálnak minket és bizony azokat is, amelyek nem.

 

Ebben a cikkben egy kicsit a párkapcsolatokra fókuszálunk, és olyan tippeket hozunk, amelyekkel még több pozitív energiát hozhatunk egymás mindennapjaiba.

 

Szemkontaktus

 

Miért fontos, hogy egymást szemébe nézzünk? Amikor egymás szemébe nézünk, az egy nagyon sajátos, intenzív és kölcsönös folyamatot indít el! Még inkább erősíti mondanivalónkat beszéd közben, illetve elindíthat egy érzelmekkel töltött a kommunikációt.

 

 

 

Randevú, randevú, randevú

Még akkor is, ha össze vagyunk zárva a családdal vagy csak ketten, miért ne randevúzhatnánk? Egy kis idő, amit két ember egymásnak szentel, kicsit kiszakad a valóságból és teremthetnénk maguknak egy romantikus atmoszférát. Ez lehet egy közös vacsi, közös film, játék, meghitt beszélgetések akár borozgatás közben. Végtelen a tárház, amiből mindenki saját igényeinek, érdeklődési körének megfelelően választhat.

 

 

Telefon kikapcsol

 

Bár jelenleg az okos telefonokkal tudunk a külvilággal kapcsolatot tartani, de igenis fontos, hogy legyenek olyan helyiségek vagy időintervallumok – mondjuk a vacsora –, amikor mindenkinek kötelezően ki kell kapcsolnia a telefonját és egymásra kell hangolódnia.

 

 

 

 

Közös célok

 

Most aztán tényleg eljött a nagy beszélgetések és a tervezések ideje. Kommunikáljunk egymással, hogy ki és mit is szeretne igazán a szíve mélyén most, hogy kicsit eltávolodtunk a mindennapi kötelező rutintól. Hallgassátok és segítsétek egymást, hozzatok össze közös halmazt és tűzzetek ki egy célt. Mindennap egy kis lépés, akár az otthon megtervezésével is megadja az összetartozást, a közös élet kialakításának élményét.

 

 

Legyél újra gyerek!

 

Elfelejtettük, milyen gyereknek lenni! Irigykedve nézzük őket, hogy mennyire boldogok a maguk kis világukban, pedig ez nincs is olyan messze, mint gondolnánk. Egy kis kreativitással, játékossággal és humorral bármikor visszahozhatjuk azt a felhőtlen örömöt, amit a játék adhat.