MENÜ

Düsseldorf az én szememmel

 

Még javában élvezzük a 2019 évet, de mi már a 2020-as esküvői divat lázában égünk. A szakmában jelentőséggel bíró cégek jönnek el a világ minden tájáról, hogy diktálják a legújabb divatot. Ilyenkor roadshow-szerűen söpör végig Európa nagy városaiban az esküvői kiállítások láza. Évről-évre Amerikától Ausztráliáig bezárólag érkeznek neves divatházak, akik a már jól bevált helyszíneken mutatják be kollekcióikat. Ez az izgalmas időszak februártól egészen a nyár kezdetéig ad lehetőség a szalonoknak, hogy az általuk preferált időpontban és városban kiválogassák a következő év trendjeit, legyen szó ruhákról vagy kiegészítőkről.

Ilyenkor természetesen semmiről nem szól ez a pár nap, mint a saját kollekció kialakításáról.

 

Tökéletesen átérezzük a menyasszonyok tanácstalanságát a ruha választásával kapcsolatban, amikor szalonról-szalonra járva keresik az igazit. Mi pontosan ezt tesszük a standok között.

 

 

Mi az egyik legnagyobb düsseldorfi Interbride International Fashion Fair-t választottuk ebben az évben.

 

Mint minden vállalkozás, az Elite Szalon is az állandó változások, megújulások dinamikájában él. A 2020 célkitűzése az volt, hogy a trenddiktáló és egyediséget támogató irányvonalunkat még inkább erősítsük. Megkeressük és elhozzuk a térség menyasszonyainak a különleges, az átlagból kiemelkedő menyasszonyi ruhákat. Keresünk olyan márkákat, amelyek megfelelnek ennek a saját magunk által felállított követelménynek, illetve elbúcsúzunk azoktól, akik nem tudnak ebben az ütemben fejlődni, átalakulni.

 

Indulás előtt már hetekkel, akár hónapokkal korábban tanulmányozzuk a 2020-as kollekciókat bemutató katalógusokat. A választás legnehezebb része, hogy az új modelleket összhangba kell hoznunk a saját, már meglévő darabjainkkal. Higgyétek el, nem könnyű feladat!

És ez még csak az első lépés! Tapasztaltátok ti is, hogy a fotó csak egy elsődleges benyomás a ruháról. Akkor esik igazán szerelembe az ember, ha felpróbálta. A mi esetünkben is hasonló a helyzet: szeretjük élőben látni a modellt, megtapintani az anyagot, részletekig megvizsgálni, csodálni a kidolgozottságát, vagy a bemutatókon vonuló modelleken látni a ruha esését .

 

 

Milyen is egy ilyen kiállítás?

Alapvetően két irány a jellemző a menyasszonyi divatházaknál.

Az első a ritkább, amikor a partnereket név szerint meghívják a cég központjának városába, és vendégül látják a szalon tulajdonosait a világ minden tájáról. Ilyenkor a szálloda biztosítja a helyszínt különböző, úgynevezett showroom-ok kialakítására. Itt lehet élőben megtekinteni a modelleket. Vannak, akik csak próbababán kínálják a termékeket, illetve más gyártók divatbemutatót is rendeznek.

A második típus -ami közkedveltebb-, hogy kiállításokon, pavilonokban állítják ki a teljes kollekciót. Kisebb bemutatókat szervezve - akár 2 óránként - meglátjuk viselve is a menyasszonyi ruhákat. Személyesen én ezt jobban kedvelem, hiszen amikor felvéve, mozgás közben van lehetőségünk megismerni a ruha anyagát, sziluettjét, előnyét, és bizony előfordul, hogy a nem túl szerencsés megoldásokat is. Ez óriási segítség a megrendelőknek. Ilyenkor be-, illetve kikerülnek a már előre összeállított, lehetséges darabok listájáról a dresszek.

 

 

Egy ilyen bemutató kapcsán figyeltünk fel egy új és izgalmas divatházra, ami teljesen lenyűgözött bennünket. Minden megvolt a kreációikban, amit mi kerestünk, ami hozzánk közel áll. Már messziről kiszúrtuk az impozáns standot, így arra vettük az irányt. Mikor egy érdeklődő megérkezik, egyből megkérdezik honnan jött, mióta foglalkozik ezzel a szolgáltatással stb. Megnézik a honlapunkat, leellenőrzik a céget.

Büszkén mondhatom, hogy egy olyan nagymúltú, Európában híres vállalattal sikerült megállapodást kötnünk, akik eddig még nem voltak jelen Magyarországon. Engedjétek meg, hogy ezzel kapcsolatban még egy kicsit titkolózzam…

 

A tavalyi év nagy szlogenje volt az Elite szalonnak, hogy “minden idők legnagyobb kollekciójával“várjuk a menyasszonyokat! Akkor még nem gondoltam, hogy tévedtem! 2020-ban egy megújult, páratlan, csak valamiben különleges menyasszonyi ruhákat felvonultató, hatalmas készlettel várjuk a lányokat!

 

Eddig a kiállításokért lelkesedtem, és most már azt várom teljes izgalommal, hogy minél hamarabb megmutathassam nektek a tervezők alkotta csodákat!

 

Kiss Györgyi

tulajdonos