MENÜ

Blog

A népi hagyomány szerint, amikor egy ifjú elment háztűznézőbe, akkor kedvesen fogadták, beszélgetett a lány szüleivel, jelezte komoly szándékát. Egyes tájegységek szokása szerint, nem biztos, hogy azonnal választ kapott. Másnap, amikor elment a választottja portája mellett, akkor láthatta a visszajelzést. Ha széna volt kitéve a kapu elé, akkor szívesen fogadták az udvarlást, ha szalma, akkor jobb, ha elkerülte a kiszemelt menyecskét.  Innen ered a széna vagy szalma mondásunk.
Gyakran használjuk mi is ezt a kifejezést. Beépült a hétkönapi nyelvbe, és mindenki tudja, hogy az esküvő napjáról beszélünk.   
Gyakran olvasom a “Menyasszonyi csevegő” kérdéséit, kommentjeit. Az eredeti-másolat témában úgy érzem félreértések illetve téves információk sokasága hömpölyög a netes felületeken. 
Sokszor hallunk szalonunkban babonákat és hagyományokat, amelyeket a menyasszonyok szigorúan be is tartanak. Most pedig összeszedtük őket egy csokorba nektek és kíváncsian várjuk, ti milyen érdekességet tartotok majd be vagy tartottatok be.
Május 1-jére virradó éjszaka legények tucatjai kelnek útra, hogy meglepjék párjukat "májusfával". De honnan ez a szokás és mit is jelent valójában?
Nem tehetjük meg, hogy ne említsük meg a húsvét legromantikusabb lánykérését és ezáltal a még gondolkodó férfiaknak is adjunk pár ötletet!
  A menyasszonyi ruhán túl vannak olyan kiegészítők, amelyekre mindenképpen szükséged lesz a nagy napon! Összegyűjtöttük mindazt, amit megtalálsz nálunk is!
  "József" meghozta az oly sokat várt napsugarakat, így összeszedtünk mi is pár tavaszi trend tippet a március-május közötti esküvőkre és természetesen ajánlunk egy-egy menyasszonyi ruhát is!
Február végén tartották Madridban a La Sposa 2018-as kollekciójának bemutatóját, ahova idén is ellátogattunk, hogy Nyíregyházára is elhozzuk a prémium világmárka leggyönyörűbb darabjait! Tündike pedig "papírra vetette" ott született gondolatait, hogy Ti is átéljétek a pezsgés, elegancia, luxus életérzését!  
Szinte kivétel nélkül valamennyi menyasszony első kérdései között szerepel az uszály, annak hossza, annak típusai és a nagy kérdés: melyik illik a legjobban a menyasszonyhoz és a ruhájához? Íme a nagy uszály kérdés!